divendres, 7 de gener del 2011

de Artemisa a Ayla

Artemisa era la diosa de la caza, los animales, las plantas, incluso los partos y la fertilidad en la antigua grecia. se representa con flechas y un arco en la espalda.
Ayla es una aventurera, pionera en su especie qeu vive en el paleolítico, luchando cada día por sobrevivir, consiguiendo aliarse con la naturaleza para tirar adelante.

Yo las admiro.

Me gusta pensar que puedo emanar algo de su espíritu, no por la parte bélica, sino por la de la autonomía y la sabiduría vital en contacto con la naturaleza.

Artemisas del Mundo, Aylas de la Histoira: Gracias por inspirarme hoy!

dijous, 6 de gener del 2011

Els reis d'orient

Ahir vaig baixar a veure passar els reis, em va frapar la nitidesa en els ulls dels nens seguint les antorxes, els somriures, els crits, les il.lusions, fins i tot el respecte i la serietat en cada nen en braços. Les abraçades emocionades a la mare quan veien el patge xiu xiu, i la pressa i la il.lusió quan es llençaven a terra per recollir un caramel. Un bocinet de sucre.

Em vaig emocionar. I vaig tancar els ulls un moment i neuronalment vaig agafar un paper i hi vaig escriure el meu desig i vaig mirar trobar-me un instant amb els ulls d'aquell noi a cavall, vestit amb teles brillants, i li vaig xiuxiuejar la meva carta.

Avui quan m'he llevat havien passat els reis. M'han portat unes arracadetes plenes de guspires brillants, però no brillaven tant com els ulls dels nens, ni eren tan vives i vibrants. Estaven plenes d'amor, això sí. O sigui que en part els reis m'han portat el que havia demanat.

I la resta rau en cadascú. Retrobar-se amb aquella intensitat i il.lusió per viure, per les coses més petites, com una miqueta de sucre.